Moi, olen Laura

Elinikäinen hevoshullu. Olen kouluttautunut ja kilpaillut useassa lajissa, Englannissa, USA:ssa ja Suomessa. Olen hakenut oppia Amerikan cowboysta Englannin klassisen ratsastuksen guruihin ja Suomen estevalmentajiin. Tällä hetkelle kolme hevostani asuvat Etelä-Englannissa ja itse kuljen säännöllisesti Suomen ja Englannin välillä.

Suurin mielenkiintoni nykyisin on klassinen koulutus maasta ja selästä. Sitä höystän ripauksella akateemisen ratsastuksen ja lännen oppeja. Minua kiinnostavat erityisesti ns. hankalat hevoset. Koen että varsinkin nämä hevoset hyötyvät hyvin varustetusta työkalupakistani, jota käytän ja sovellan hevosen mukaan. Suurin intohimoni onkin käyttää taitojani hevosen ja ihmisen yhteiselämän kehittämisessä siten, että koulutus on mielekästä molemmille ja se edistää hevosen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia niin, että sillä on hyvät mahdollisuudet elää korkeaan ikään terveenä ja tyytyväisenä. Hyvin koulutettu hevonen toimii kevyin avuin, mikä tekee ratsastuksesta helppoa ja kivaa molemmille.

Hevosenkoulutusfilosofiani

Hevonen on aina oikeassa. Tämä ei tarkoita sitä, että hevonen saa tehdä niin kuin haluaa, vaan sitä että ratkaisut ongelmiin löytyvät hevosta kuuntelemalla. Vanha cowboymentorini sanoi osuvasti "when you are with a horse, you are always either training or untraining". Ihmisen tulee päättää, kumpaa haluaa edistää kanssakäymisessään hevosen kanssa.

Hyvä koulutus kohentaa hevosen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Hevonen on tyytyväinen, kun se ymmärtää pelisäännöt. Sääntöjen reiluus ja johdonmukaisuus ovat äärimmäisen tärkeitä.

Koulutukseni

Olen hakenut oppia laajasti ja minulla on ollut kunnia treenata todella taitavien hevosihmisten kanssa. Nuorena Suomessa asuessani valmentauduin ponillani Ringo Starilla Helena Liukkosen johdolla, kävin säännöllisesti myös Tarja Huttusen tunneilla sekä Tiina Rikkosen ja Petri Mellerin valmennuksissa. Tultuani Englantiin kilpailin ahkerasti yliopiston tiimissä ja siltä tieltä löytyi myös edelleen rinnallani oleva kimo ruuna, nyt jo 26-vuotias Dublin. Dublinin ja myöhemmin myös kahden nuoremman hevoseni Indiannan ja Chexin kanssa olen valmentautunut lähes pari vuosikymmentä kolmen tähden (4 * nykyluokituksella) kenttäratsastajan ja British Horse Societyn valmentajan Joss Hubblen ja GP tason klassisen kouluvalmentajan Andrew Day:n (mm Arthur Kottaksen ja Charles de Kunffyn kouluttama) kanssa. USA:ssa olen useampina vuosina viettänyt kuukausittain aikaa Wyoming Cowboy Hall of Fame -cowboyn Nate Brownin ja tunnetun kansainvälisen cutting horse -valmentajan Pat Wysen opissa. Sen lisäksi olen käynyt ahkerasti eri valmentajien ja kouluttajien klinikoilla hevosen kanssa tai ilman. Erityisesti mainittakoon Miquel Tavora, Nuno Oliveiran pitkäaikainen oppilas, Bent Branderup, akateemisen ratsastustaiteen ritarikunnan kehittäjä ja Monty Roberts, alkuperäinen hevoskuiskaaja.

Nate Brownia siteeraten, jokaiselta hevoselta ja ihmiseltä voi oppia jotakin.

Valmentautumisen lisäksi olen hakenut oppia kirjoista ja verkkokursseista. Kirjahyllyt notkuvat klassisia, moderneja ja hevosen hyvinvointiin liittyviä kirjoja. Ritter Dressagen, Mestre Luis Valencan, Sonja Weberin ja Straightness Training Mastery -kursseilta olen hakenut lisää klassista oppia ja Pantherflown kurssilta tietoa modernista liike- ja kiputieteestä.

Kaikkein tärkeimmät opettajat tietenkin ovat itse hevoset, joita olen eri valmentajien avulla opetellut paremmin ymmärtämään. Ne kertovat miten ne haluavat meidän niitä koulutavan ja ratsastavan, jos me vain opimme kuuntelemaan.

Mitä palveluja tarjoan

Tarjoan valmennuksia, verkkokursseja, huokean kuukausimaksulla toimivan hevosen maastakoulutuskerhon, kurssipäiviä, sekä räätälöityjä webinaareja esimerkiksi yhdistyksille. Yleisimpinä aiheina ovat olleet klassinen ratsastus ja maastaratsastus, mutta opetan mielelläni myös laajemmin, lastaustreenistä esteillä kieltäytyvään hevoseen ja kaikkea siltä väliltä.

Ota rohkeasti yhteyttä, kauden 2022 kalenteri on täyttymässä kovaa vauhtia.

Tilaa uutiskirje

Älä missaa verkkokursseja tai valmennuskiertueita!